Sähkötekniikka Oy Kari Sirén vuoden sähkösuunnittelija

26.8.2011

Vuoden sähkösuunnittelija julkistettiin Sähköisen talotekniikan rakennuttajaseminaarissa Helsingissä 25.8.2011. Tunnustuksen sai vuonna 1993 perustettu tamperelaisyritys Sähkötekniikka Oy Kari Sirén.

Vuoden sähkösuunnittelijan valitsevat Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto Rakli ry ja Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto Stul ry. Tämän vuosittain annettavan tunnustuksen tarkoitus on nostaa esiin alan esikuvallinen toimija.

Stul ry:n toimitusjohtaja Olli-Heikki Kyllönen perustelee tämän vuoden valintaa yhteiskunnallisen vastuun ottamisen näkökulmasta: "Sähkö- ja telealalla toimivilla kokeneilla ammattilaisilla on runsaasti annettavaa nuorille sukupolville, mutta kovin harva haluaa irrottaa aikaansa opettamiseen. On hienoa, että meillä on maassamme Kari Sirénin kaltaisia henkilöitä, jotka tekevät aktiivisesti yhteistyötä oppilaitosten kanssa", sanoo Kyllönen.

Raklin toimitusjohtaja Helena Kinnusen mielestä Vuoden sähkösuunnittelija -tunnustuksen antaminen on signaali siitä, mihin suuntaan alan toiminnan halutaan kehittyvän. "Verkottuminen ja yhteistyö on teknisen kehityksen myötä elinehto laadukkaalle lopputulokselle. On myös tärkeää, että alalla toimivat ammattilaiset tuovat aktiivisesti esiin uutta tekniikkaa ja toimintamalleja rakennuttajien käyttöön", Kinnunen muistuttaa.

Sähkösuunnittelijat NSS ry:n puheenjohtaja Timo Tenninen kehuu Sirénin tapaa vaikuttaa alan kehittämiseen laajasti. "Kari Sirénin rooli sähkönimikkeistön uudistamisessa ja sähköistyksen rakentamisprosessin virtaviivaistamisessa on aivan omaa luokkaansa. Karin verbaalisesti nasevat kannanotot pöllyttävät usein raikkaasti konservatiivistä sähköalaa, Tenninen kertoo.

Vuoden 2010 sähkösuunnittelijaksi valinnan perustelut lyhyesti:

  • Yritys ja sen näkyvänä keulakuvana toimitusjohtajansa Kari Sirén on koko sähköistysalan merkittävä vaikuttaja. 
  • Sirénillä on suuri rooli sähkönimikkeistön uudistamisessa ja sähköistyksen rakentamisprosessin virtaviivaistamisessa.
  • Sirén on keskeinen vaikuttaja alan koulutuksen kehittämisessä omaa asiantuntemustaan antaen ja asioita itse edistäen sekä  lainsäädäntö- ja opetusviranomaisiin ja oppilaitoksiin vaikuttaen.
  • Kari Sirén on alaa koskevissa asioissa terävistä kannanotoistaan tunnettu aktiivinen keskustelija.